تاثیر اجتماعی شدن سالمندان در بهبهود سطح کیفیت زندگی

زندگی اجتماعی سالمندان

زندگی اجتماعی سالمندان و نیاز به مشارکت، عشق و حمایت چیزی نیست که با افزایش سن رشد آن متوقف شود. زندگی اجتماعی برای سالمندان بسیار مهم است. روابط سالم در هر سنی ضروری است، اما اهمیت بیش از حد اجتماعی شدن برای سالمندان را نمی توان کتمان کرد چرا که آنان را از لحاظ جسمی و احساسی در شرایط مناسبی قرار می دهد. آنها با این روش از مشکلات ناشی از انزوا رهایی می یابند و زندگی را به معنای کلی احساس می کنند.

اهمیت اجتماعی شدن برای سالمندان

زندگی اجتماعی سالمندان پر از تمایل به اجتناب از بسیاری از مشکلات فیزیکی، شناختی و عاطفی است که آنها با آن روبرو میشوند. با تعدادی از روشهای اجتماعی شدن می توان تاثیر این امر را بر سلامت سالمندان بهبود بخشید:

کاهش استرس: سالمندانی که از لحاظ اجتماعی فعال هستند، فشارهای بیشتری را کنترل می کنند. این افزایش توانایی تاثیر قابل توجهی بر سلامت قلب و عروق و بهبود سیستم ایمنی می گذارد.

عمر طولانی تر.: سطج بالای اجتماعی شدن به افزایش طول عمر کمک می کند.

تناسب بیشتر اندام: سالمندانی که در فعالیت های اجتماعی ورزشی بطور منظم حضور دارند، از مزایای فیزیکی، روانی و شناختی آن بهره می برند.

کاهش خطر افسردگی: فعالیت های اجتماعی مداوم سبب کاهش احتمال بروز افسردگی ناشی از انزوا و تنهایی می شود.

اضطراب کمتر.: اجتماعی شدن سالمندان بطور مشابه بر کاهش میزان استرس تاثیرگذار است.

عزت نفس بیشتر: اجتماعی شدن به افراد سالخورده کمک می کند تا اعتماد به نفس و حس ارزش خود را حفظ کنند.

مزایای شناختی اجتماعی شدن سالمندان
یکی از نکات مهم این است که اجتماعی شدن می تواند به سلامت شناختی سالمندان کمک بزرگی کند. تعاملات مثبت اجتماعی به صورت پایدار به تحریک ذهنی و فکری سالمندان درگیر کمک شایانی می کند. جای تعجب نیست که تحرک ذهنی و پیشرفت در این حوزه شناختی می تواند از کاهش توان ذهنی مثل از دست دادن حافظه، بیماری آلزایمر و سایر انواع بیماری های زوال عقل جلوگیری کند. علاوه بر این اگر این تعاملات اجتماعی شامل گروههای تمرینی نیز باشد مزایای هر دو بصورت قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

موانع اجتماعی شدن سالمندان

به منظور بهبود زندگی اجتماعی سالمندان، مفید خواهد بود که با درک برخی از موانع که سالمندان با آن روبرو می شوند تلاش کنیم، فعالانه برخورد کنیم تا روابط سالم را پرورش دهیم. در زیر برخی از مواردی که پیرامون این مسئله گزارش شده است را بیان میکنیم:

بیماری های جسمی

از دست دادن همسر یا یکی از عزیزان

مشکلات انزوا و/یا تحرک

کاهش شناخت یا درک واقعیت

دسترسی کمتر به اعضای خانواده برای کمک به فعالیت های اجتماعی

مرور این لیست نشان می دهد که غلبه بر برخی از آنها دشوار است، اما ضروری است که هم افراد مسن و هم عزیزانشان تلاش کنند که تا حد امکان این موانع را کاهش یا حذف نمایند. در غیر اینصورت یافتن و مشارکت در فعالیت های اجتماعی که منافع زیادی برای سالمندان داشته باشد بسیار سخت تر است. کلید اصلی مداخله فعال است. فقدان اجتماعی شدن می تواند سبب بروز مشکلاتی گردد که جلوگیری از آنها بسیار مشکل است. بدون مداخله، میتواند این روند به یک چرخه معیوب تبدیل شود که فرار از آن بسیار سخت خواهد بود. به همین دلیل است که تا قبل از بروز موارد فوق برای سالمندمان بایستی برای رفع آن درگیر شویم.

متاسفانه خیلی زود دیر می شود! هرچه منتظر بمانید شرایط برای ایجاد یک زندگی اجتماعی برای سالمند دشوارتر خواهد شد. اما مهم نیست این مشکل به چه میزان پیشرفت کرده است، همیشه راههای مثبت برای مداخله وجود دارد.

چند راه برای سالمندان که می توانند یک زندگی سالم اجتماعی ایجاد کنند

برای بسیاری از افراد مسن، اجتماعی شدن به تنهایی ادامه نمی یابد و بایستی استراتژی، تعهد و سعی و کوشش وجود داشته باشد. در اینجا چند راه برای پرورش یک زندگی اجتماعی سالم برای سالمندان و عزیزانتان پیشنهاد می گردد:

ساخت و حفظ روابط مثبت با نوه ها

کار داوطلبانه (این یک مزیت برای مشغول بودن و کار کردن در دوران بازنشستگی است)

از منابع اجتماعی مثل مراکز سالمندان، سازمان های مذهبی و رویداد های مختلف خارج از خانه استفاده کنیم.

فعالیت های اجتماعی خود را سازماندهی کنید و با افراد سالخورده ای که ممکن است تنها یا منزوی باشند ارتباط برقرار کنید.

کمک در نگهداری حیوانات خانگی، فعالیتهای عام المنفعه و سرگرمی.

نکته پایانی:

و به این توجه داشته باشید که این مهم است که افراد در هر سنی باید از نظر جسمی و اجتماعی فعال باشند تا از بروز مشکلات جسمی و روانی یا حتی تنهایی جلوگیری کنند. مهمتر از همه اینکه با فعال بودن، باعث کاهش خطر ناشی از بیماری های شایع دوران سالمندی می شود. انتخاب یک یا دو سرگرمی جدید بسیار جواب می دهد. فعالیت بدنی متناسب با زندگی و تناسب اندام به سالم و پرانرژی نگه داشتن افراد مسن کمک می کند. علاوه بر آن به دلیل ملاقات با دیگران با سطح تقریبا یکسان از نظر سن و علایق، زندگی اجتماعی آنها را نیز بهبود می بخشد.

ایده های عملی سرگرمی ، مانند آشپزی و باغبانی ، با ایجاد احساس موفقیت و غرور ، باعث افزایش عزت نفس شما می شوند. در همین حال ، سرگرمی های اوقات فراغت مانند مطالعه کتاب و بازی های ویدئویی به فعال نگه داشتن مغز کمک می کند ، بنابراین خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد .

 

برگرفته از سایت: بنیاد فرهنگی سالمندی

خدمات درمانی ارائه شده

متخصصین و پرسنل حرفه ای

مشاوره هایی که تقدیمتان شد

  • آدرس : اهواز - خیابان آزادگان - خیابان 24 متری - بین دیده بان و شریف زاده - مجتمع شمخانی - واحد 10
  • تلفن تماس : 32234618-061
  • نمابر (فکس) : 32234618-061
  • پست الکترونیک : Info @ Navidemehr.ir