جنون شیشه

ماده ی مخدر شیشه چیست؟

شیشه یا متامفتامین (Methamphetamine) ماده ای شیمیایی ،مصنوعی و یک محرک قدرتمند ومخرب است .متامفتامین یا شیشه، یک محرک اعتیاد آور بسیارقوی با تاثیر شدید بر روی سیستم عصبی است که به نامهای کریستال، شیشه، مت، آیس و یخ نیز شهرت دارد و به شکل دانه های کریستالی شفاف بصورت پودر یا تکه ای بفروش میرسد.

شیشه از ترکیبات آمفتامین یا مت آمفتامین با موادی ارزان قیمت و به سادگی در آزمایشگاههای غیر قانونی و زیرزمینی به روشی فوق العاده خطرناک تولید می شود. اخیراً نیز استفاده از هروئین وکراک در ساخت شیشه افزایش یافته است.

باورهای غلط درخصوص شیشه:

در سالهای اخیر قاچاقچیان مواد برای دستیابی به اهداف ومقاصد شوم خود سعی نموده اند با شعارهای دروغین و فریبنده درخصوص ماده شیشه به اهداف خود دست یابند و بواسطه این شعارها، مصرف آنرا تبلیغ می کنند و متاسفانه بسیاری از افراد ناآگاه؛ خواسته یا ناخواسته در دام این ماده محرک گرفتار می شوند.

در ادامه به تعدادی از باورهای غلط اشاره می شود:

>باور غلط: شیشه حاوی مرفین نیست، پس اعتیاد ندارد ومصرف آن باعث اعتیاد نمی شود.

واقعیت اینست که شیشه یک ماده محرک بسیار اعتیاد آور است بطوریکه در بسیاری از مقالات پزشکی قدرت اعتیاد زایی آنرا بیشتر از مواد محرکی مانند کوکائین می دانند. حقیقت آن است که بسیاری از معتادین مصرف‌کننده شیشه با همین انگیزه اقدام به مصرف نموده و یکبار مصرف سبب ایجاد تمایل و احساس مثبت برای ادامه مصرف در آنان شده که موجبات وابستگی روانی به اینگونه مواد را در آنان فراهم نموده است.

>باورغلط: آسیب‌های ناشی از مصرف شیشه ازمواد دیگر کمتر است.

واقعیت اینست که آثار سوء ناشی از مصرف شیشه به مراتب بالاتر از آثار موادمخدر دیگر بوده و بروز خسارتهای شدید روانی در ابعاد مختلف، خط بطلان بر این تبلیغات دروغین کشیده است. در حقیقت اعتياد به اين ماده بسيار سخت‌تر و عوارض مصرف آن‌ بسيار بيشتر از مواد مخدر است. این ماده در حال حاضر با ایجاد بیش از 90 % آسیب جسمی، اولین ماده مرگ آور در کشور و در تمام دنیاست.

>باورغلط:مصرف شیشه باعٍث ایجاد حس آرامش و لذت می شود.

هرچند در ابتدا سوء مصرف شیشه باعث می شود که تجربه های لذت بخش با شدت بیشتری احساس شوند، ولي واقعیت این است که اين حالت قبراقي و سرحالي بسيار کوتاه ‌مدت است و به مرور زمان اثرات لذت بخشی آن کاهش یافته، مصرف؛ جنبه اجبار پیدا می کند و اثرات لذت بخش، جای خود را به عوارض ناخوشایند می دهند و فرد برای رسیدن به این "حال ظاهراً خوب" مقدار مصرف و یا تعداد دفعات مصرف را بایستی افزایش دهد؛ در چنین حالتی شخص مصرف کننده دچار زود رنجی، حمله های خشم، شک و تردید عصبی، افکار وهمی و توهمات شنیداری و دیداری وجنون می شود.

>باورغلط: مصرف شیشه باعث مثبت شدن آزمایش اعتیاد نمی شود.

بسیاری از سوداگران مواد و مصرف کنندگان شیشه اینگونه تبلیغ می کنند و بر این باورند که مصرف شیشه با انجام آزمایش مشخص نمی شود در حالیکه واقعیت این است که انجام آزمایش شیشه با استفاده از کیت های مخصوص متامفتامین ها بصورت کاملاً دقیق و اختصاصی قابل انجام می باشد و با انجام این آزمایش دقیقاً نوع ماده مصرفی مشخص خواهد شد.

همچنین سوداگران مرگ، با عناوين عوام ‌فريبي چون «عامل افزايش توان جسمي»،« داروی ترک اعتیاد به مخدرها »، «داروي محركه جنسي» ، «عامل زيبايي و تناسب اندام» و بسياري موارد ديگر، براي عرضه این ماده در جامعه تبلیغ می نمایند.

یک واقعیت مهم :

جنون شیشه

سوء مصرف طولانی مدت شیشه، فرد را در وضعیتی قرار می دهد که به آن سایکوز ناشی از آمفتامین یا به عبارتی جنون ناشی از شیشه می گویند. البته کم نیستند بیمارانی که اظهار می کنند با اولین یا دومین بار مصرف شیشه دچار این وضعیت شده اند!

جنون شیشه به این صورت شروع می شود:

ابتدا فرد، دیگران راتحت نظر می گیرد؛ بعد از مدتی این وضعیت کاملاً برعکس می شود و اینبار بیمار تصور میکند که همه او را زیر نظر دارند! واین درست زمانی است که بدبینی به سراغش می آید و نسبت به همه سوء ظن پیدا می نماید! سپس بدبینی بیمار شدت پیدا کرده، بصورتیکه تصور می کند دیگران برای شکست دادن یا از بین بردن او نقشه کشیده اند! همه مردم را دشمن خود می داند. شک و بدبینی در حد تهمت زدن و نسبت دادن کارهای خلاف اخلاق به خانواده و نزدیکان خود باعث ایجاد بسیاری مشکلات حاد از جمله از هم پاشیده شدن خانواده و روابط اجتماعی شده و بیمار را در سرازیری تنهایی و ورشکستگی قرار می دهد! در این مرحله ممکن است به جهت ابتلاء به حالت های هذیانی(گزند و آسیب یا همان بدبینی شدید) و عدم آگاهی بیمار از آن باعث شود که بیمار به خود یا اطرافیانش آسیب جانی برساند! بیمار ممکن است به تصور اینکه همسرش با شخصی (که واقعاً خیالی بوده و اصلاً در دنیای واقعی وجودندارد) در ارتباط بوده، قصد جانش را کند! وممکن است دست به خودکشی بزند.

پیامدهای مصرف شیشه

(Crystal Meth – Methamphetamine)

الف) اثرات کوتاه مدت

1) اثرات مصرف شیشه بر کارکردهای روان شناختی نواحی مختلف مغز:

- بروز پرخاشگری؛

- احساس گیجی؛

- ایجاد تشنج؛

- بروز حالت های جنون آمیز؛

- ابتلاء به افسردگی شدید؛

- بروز اختلال در وضعیت خُلقی؛

-احساس بی حوصلگی؛

-ایجاد توهم بینایی؛

-ایجاد توهم شنوایی؛

2) اثرات مصرف شیشه بر ساختار فیزیولوژیک مغز:

-تخریب برخی از نواحی یا بافت های مغز؛

-بروز سکتة مغزی؛

3) اثرات مصرف شیشه بر قلب:

-بروز حملة قلبی؛

-ابتلاء به سکتة قلبی؛

-ایجاد نارسایی های قلبی؛

4) اثرات مصرف شیشه بر مجاری ادراری و دستگاه تناسلی:

-بروز ناتوانی های شدید جنسی؛

-ابتلاء به انزال زودرس جنسی (مردان)؛

-کاهش میل جنسی؛

-بروز ناتوانی در نعوظ (مردان)؛

ب) اثرات استفاده از سرنگ مشترک جهت مصرف شیشه:

1) ابتلاء به ویروس HIV؛

2) ابتلاء به بیماری ایدز؛

ج) اثرات بلندمدت

تأثیر بر کارکردهای روان شناختی:

-ایجاد سوء ظن؛

-ایجاد اضطراب؛

-بروز هذیان؛

-ابتلاء به اختلالات خواب؛

-ایجاد خشم غیرقابل کنترل؛

-بی قراری های شدید؛

-ازدست دادن حس هماهنگی؛

-بروز رفتارهای خشونت آمیز؛

-بروز رفتارهای وسواسی؛

-از دست دادن انگیزه؛

-ایجاد مشکل در قضاوت ها و تصمیم گیری های فردی؛

-از دست دادن توان لذت بردن؛

-ایجاد سوء تغذیه؛

وبلاگ یاران سبز- گروه علوم اجتماعی و روانشناسی شهرضا - نوشته مهدی فهیمی،اکبر احمدی

خدمات درمانی ارائه شده

متخصصین و پرسنل حرفه ای

مشاوره هایی که تقدیمتان شد

  • آدرس : اهواز - خیابان آزادگان - خیابان 24 متری - بین دیده بان و شریف زاده - مجتمع شمخانی - واحد 10
  • تلفن تماس : 32234618-061
  • نمابر (فکس) : 32234618-061
  • پست الکترونیک : Info @ Navidemehr.ir